dinsdag 28 december 2010

Valkhofmuseum

Vandaag, 28 december, ging ik met papa naar het Valkhofmuseum in Nijmegen. We gingen er met de trein naar toe, maar er kwam niet eens een conducteur. Toen gingen we te voet naar het museum. Eerst gingen we betalen en toen gingen we de jas ophangen. Daarna gingen we beneden kijken, en ook boven. Toen mocht ik experimentjes doen in het Junior Lab.



Ik moest potten van de romeinen onderzoeken, en ook botten, muntjes, zaadjes en schilderijen. Dan moest ik zeggen in welke tijd iets thuis hoort. Ik had bijna alles goed. Ik vond het heel erg leuk. Maar ik wil geen archeoloog worden, liever muzikant.

Toen ging papa twee oliebollen eten en een cola-light en ik chocomel en een wafel met chocola.  


O ja, ik was al een keer in het Valkhofmuseum, maar toen kon ik nog niks zien. De buik van mijn moeder zat steeds in de weg. kijk hieronder maar:


Kerst bij opa en oma

Eerste kerstdag gingen we naar opa en oma. Toen hebben we deze foto gemaakt.

Ik kon nog niet echt veel eten, dat vond ik niet zo verstandig omdat ik ziek was. Maar het was leuk. Kees en Lotte en Anne, Phineas en Moos waren er ook. We kregen ook nog cadeautjes voor kerst. Lego van Star Wars van Opa en Oma, een Lego-spelletje van Phin en Anne en van Kees en Lotte kreeg ik een Kung Fu Panda spelletje voor op de Play Station. Dat is heel leuk, want dan kan je lekker boksen en lekker commanderen.

Op een rijtje: Fee, ik, Cato, Moos en Kees.  


Ziek

De eerste week van de kerstvakantie was ik ziek. Leuk hoor, ik kon bijna niet spelen! Ik had de griep en toen longonsteking. Fee en Cato waren ook ziek. Fee had oorontsteking en Cato had waterpokken en ook longontsteking.

Op de foto zie je dat Cato bij mij op de bank slaapt. Zo ziek was ze. Toen ik pijn kreeg aan mijn knie heeft mama Cato zelf weer gepakt.

Nu ben ik bijna beter.

zaterdag 18 december 2010

Kerstmarkt

We hebben op school een kerstmarkt georganiseerd. Ik heb meegeholpen bij de verkoop van kaarsen kandelaar op een cdtje, glazen en sterren.


Hieronder zie je een foto van mij en de kerstman. Dat was trouwens een van de schoonmakers van school.



Verder heb ik nog opgetreden in een klein toneelstukje over het Kerstverhaal, maar het was niet helemaal hetzelfde. Ik mocht de os spelen.

Sleeën

Vandaag (18 dec 2010) ben ik even gaan sleeën in de Kuil van Molenhoek. Hier is een filmpje waarin ik samen met Niels naar beneden suis; het gaat héél hard!

zaterdag 11 december 2010

Monsterjam Darth Vader

Ik heb voor mijn verjaardag een hele mooie Monsterjam van Lego Technic kado gekregen van Milo. Ik heb hem zelf in elkaar gezet, knap hè? Darth Vader rijdt er nu mee rond.

vrijdag 10 december 2010

Banaanun

Banaanun       zijn       nit     krom    om      dat        banaanun      nit      krom    zijn       

 Soms      kunun        de       banaanun      krom  zijn


Teneindun

zondag 5 december 2010

Sinterklaas helpen

Op vrijdagmiddag was mijn kinderfeestje. Er kwamen: Jorn, Maud, Stijn, Thijmen, Niels, Jesse, Caspar, Jeroen en Fee. Milo kon helaas niet komen. Het was eigenlijk een soldatenfeestje, maar toen belde sinterklaas. Hij zei dat piet Slimpie verlanglijstjes van kinderen uit Molenhoek had kwijtgemaakt. En hij vroeg of we wilden helpen. Dat wilden we wel en ik vond het niet erg dat het soldatenfeest niet door kon gaan.

Toen gingen we op pad, in de sneeuw. Het was leuk, maar best koud.

Toen we alle verlanglijstjes hadden gevonden gingen we weer terug naar huis. Daar dronken we warme chocolademelk en aten we tompoezen en soesjes.


Toen we thuis waren, wisten we niet hoe we de verlanglijstjes weer terug moesten geven aan Sinterklaas. Toen zijn we maar heel hard gaan zingen. En toen.... kwam Sinterklaas! Toen ging hij iets voorlezen uit zijn grote boek, over alle kinderen die op het feestje waren. Sint wist heel veel te vertellen over ons.

We kregen ook nog allemaal een cadeautje. Ik kreeg ook een verjaardagscadeau van Sinterklaas; een mierenhotel. Die wilde ik heel graag.

Als laatste gingen we nog een groepsfoto maken. Ik vond het een geweldig feestje!